Våra tjänster

Detta gör vi:

Vi ritar din trädgård, nyanläggning eller befintlig efter din och din familjs behov. Vi finns även med dig för tips och råd gällande växtskötsel, grönsaksodling, inredning och anläggning av hårda ytor utomhus såsom altan och växthus, balkong/altaninredning, kompostering och återvinning. En allt större efterfrågan och intresse finns i att ha en fin och trivsam trädgård, men även att den ska vara praktisk och lättskött. Vi ser även ett större intresse i att odla sina egna grönsaker och använda sig av ett mer ekologiskt och klimatsmart förhållningssätt.

Vi startar med en konsultation på plats hos Er. Inför vårt första möte önskas en skalenlig tomtkarta så att ni ska få en så exakt trädgårdsritning som möjligt. Detta går att beställa i er hemkommun. Har ni ingen tomtkarta så gör det inget mer än att ritningen inte kommer bli skalenlig, det kommer ändå att vara fullt tillräcklig för er att kunna anlägga. Efter platsbesöket målar jag er trädgårdsritning med förslag på design och materialval av trädgårdens alla ytor, växter, rabatter, träd, marktäckare men även hårda ytor såsom altaner, pergola, växthus, grusade ytor, inredning utomhus, belysning m.m.

Vi anpassar oss till er, önskar ni budgetförslag eller lyx? Det finns mycket man kan göra för att anpassa anläggningen till just er budget. Kommer ni att utföra anläggningen själva eller anlitar ni en entreprenör till att utföra arbetet? Har ni ett stort trädgårdsintresse eller vill ni ha en lättskött trädgård med minimal skötsel?

Johannas Trädgårdshjälp har sitt kontor i Kungsbacka kommun men utför även tjänster i kranskommuner såsom Göteborg och Varberg med omnejd. Resan till dig inom Kungsbacka kommun  ingår i det fasta priset.  Bor du i någon av våra kranskommuner tar jag ut en mindre reseersättning baserat på antal mil och timmar resväg. Bor du i en annan kommun längre bort utför vi samma arbete men utan platsbesök, som underlag används då istället ett telefonsamtal med er, bilder, och eventuellt en tomtkarta om det finns att tillgå.

Våra priser:

  • Samtliga trädgårdar upp till 5000 m2, 7000 kr fast pris inklusive moms.
  • Konsultation 500 kr/timma inklusive moms. Exempelvis inredning med växtförslag och möbler till din uteplats, terrass, altan, pooldäck, balkong, köksland,  odlingar, växthus,  kompostering,  m.m. Här kan även en ritning ingå!
  • Större arbeten, välkommen att kontakta oss för konsultation!

Följande ingår i alla trädgårdsritningar:

  • Personlig konsultation ca 1 timma. På plats i er trädgård (Kungsbacka kommun gratis framkörning, och kranskommuner mindre milersättning på ca 500 kr totalt).
  • Telefonsamtal istället för platsbesök (övriga kommuner).
  • Trädgårdsritning.
  • Växtlista och skötselplan.
  • Moodboard, inspirationsbilder och stilar.
  • Rådgivning i 6 månader efter utförande.

Vi riktar oss främst till privatpersoner men utför även tjänster till t.ex. företag, bostadsrättsföreningar, kyrkogårdar och kommuner. Tag kontakt med oss så löser vi det mesta!

Vi innehar F-skattsedel