Trädgårdsdesign – vad innebär det?

Jag får ofta frågan vad trädgårdsdesign innebär, vad får man om man anlitar mig och hur vet man att det är något för just dig?

Jag var själv husbyggare en gång i tiden och stod med en tomt på 3250 m2 som innehöll sly, sten och lera. Vi tittade på att anlita en trädgårdsdesigner för att få struktur på alla idéer men slogs snart ner av kostnaden, 20.000-30.000 SEK är en ganska vanlig kostnad på marknaden. Har man då precis köpt hus, byggt hus, är pensionär eller barnfamilj så kan den summan kännas för mycket.

Jag gick därför en kurs i trädgårdsdesign 2015 och lärde mig så mycket! Att odla grönsaker och ha ett brinnande intresse för växter är något jag haft hela mitt liv men den kursen gav mig färdigheter i att se struktur, vackra färgval, växtlära, siktdjup och mycket mer.

Vad du får av mig är en blandning av bådadera.
* Vad hade passat in i er trädgård baserat på er livssituation? (barn, djur, tid, budget, stil, område m.m.)
* Vilka växter kan/vill du ha i din trädgård som kommer trivas och frodas? (jordtyp, växtzon, mikroklimat, makroklimat, giftiga växter, lättskötta växter, utmanande växter m.m.)
* Hur sköter jag om det jag sedan planterat? (växtlista, sort, grönsaksodling, kompostering, planteringsjorden, bevattning, beskärning m.m.)

Alla mina kunder har hittills varit mycket nöjda med mitt arbete och mitt mål är att det ska fortsätta så. Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig: skriv under kommentarsfältet, maila, ring eller skicka ett sms. Se kontaktuppgifter under fliken ”kontakter” ovan.
Vänliga hälsningar Johanna på Trädgårdshjälpen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *